Groeten van 9,5

Tussen de vele emails daags na de Rotterdam Swim vond ik deze email met foto’s van ene 9,5.

Hij of zij begint zijn email met: Vandaag heb ik voor jullie weer is alleen maar foto’s in de aanbieding want ik maakte een flink aantal plaatjes bij het 1e ronde zwemmen om het Noorder Eiland van afgelopen zondag alwaar de start van de 13 deelnemers vanwege het tij ook nog een uurtje later was en er werd nu dus om even voor half twaalf gestart.


En zo viel de start niet om half elf maar een uurtje later:

Met de stroom mee gingen de deelnemers echt keihard langs de Prins Hendrikkade in de richting van de oude Koninginnenbrug:


Staat er eigenlijk een maximumsnelheid voor want hier hadden jullie best met een zwemlaser kunnen staan…(zo hard ging het).

Nog steeds de stroom mee en elke zwemmer of zwemster had een eigen genummerde kano met begeleider bij hem of haar in de buurt:

Hier was het meteen drie slagen achteruit en 4 vooruit want ze moesten langs de Maaskade echt a.d. bak vanwege de stroming:

Mijn 2 jaar geleden overleden schoonvader is nog kapitein geweest op deze Volharding 1:

Hier werden de onderlinge verschillen dan ook al snel vrij groot en dat ondanks dat het geen echte wedstrijd was.

Ook deze foto is vanaf de Willemsbrug gemaakt:

Bij het eindpunt waren toen nog wat generale repetities gaande:

Maar een kwartiertje later kwamen de deelnemers èèn voor èèn weer terug bij hun startpunt:


En bij elke aankomende volhouder gooide de Volharding 1 er wat extra herrie en stoom tegenaan:


De wijkagent van het Noorder Eiland was natuurlijk ook aanwezig bij dit nieuwe evenement (Leo v.d. H. van bureau Maashaven).

En er waren bij deze 1e keer ook best wel veel kijkers op afgekomen

Er moest uiteindelijk ook iemand de laatste zijn en de enige vrouwelijke zwemster was trouwens ook nog de snelste:

Ook de kijkers en de op dat moment op de Erasmusbrug aanwezige fotografen werden door Eric van Loon oprecht bedankt voor hun aanwezigheid:

En daarna de boot in / op alwaar een flink aantal familieleden & vrienden klaar stonden met hun felicitaties:

Al met al was het leuk om te zien en het was ook zeker dat extra uurtje wachten waard geweest (ik zag die nacht er voor maar 5 uurtjes mijn mandje), de 1e aankomende deed er iets meer dan een uur over en de laatste zwemmer zat daar ongeveer een halfuurtje achter en alle 13 deelnemers hebben volgens mij ook het rondje om het Eiland gehaald en de oudste deelnemer was 65 jaar oud. Wie foto’s op het orginele formaat wil bekijken moet er zoals altijd gewoon even om vragen! En nu we toch in de bootjes en het water zitten en voor wie het wil weten: a.s. maandagmiddag komt de SS Rotterdam naar zijn eindstation op Katendrecht.

Posted in Uncategorized