Persbericht 2015

Zwemmen voor het goede doel

Persbericht 2015

February 23, 2015 Uncategorized 0

ROTTERDAM – Dankzij gebiedscommissie Feijenoord kan Stichting Aquarius op zondag 26 juli voor het 8e jaar de Rotterdam Swim organiseren. De Rotterdam Swim is een open water zwemevenement van 3 km rond het Noordereiland in hartje Rotterdam.

Voor Schoon Water
Deelnemers zwemmen elk jaar deze drie kilometer lange zwemtocht op de snel stromende rivier de Maas om geld in te zamelen voor Swim For Water. Dankzij de deelnemers kan Stichting Aquarius op Wereld Water Dag elk jaar een rivier schoon maken.

Wereld Water Dag
Sinds 2009 maakt Stichting Aquarius met de opbrengst van de Rotterdam Swim elk jaar een rivier schoon. In het verleden heeft men de Schie (2009), de Rotte (2010), de Amstel (2011), de Oude IJssel (2012), de Laak (2013) en de Oude Rijn (2014) schoon gemaakt. Dit jaar maakt men op Wereld Water Dag de 140 km lange Nieuwe Hollandse Waterlinie Schoon met daaraan 45 forten van Werkendam tot Muiderslot schoon. In 2016 gaat men met de opbrengst de Rotte, de Maas, de IJssel, de Gouwe, het Aarkanaal en de Amstel van het stadhuis van Rotterdam tot het stadhuis van Amsterdam schoonmaken.

King Of The Rivers
De Rotterdam Swim maakt sinds 2008 deel uit van de King Of The Rivers dit is een open water zwem serie van 2,5, 3, 5 km en 10 km. Waarbij er behalve in Rotterdam ook in Amsterdam wordt gezwommen. Op zondag 30 augustus organiseert men in Amsterdam voor het 7e jaar Amsterdam Swim (sinds 2009) en 174e jaar de Royal Amstel Swim (sinds 1841). De Amsterdam Swim is een Olympische 10 km die behalve als Hele, Halve ook in Estafette gezwommen kan worden. De Royal Amstel Swim, 2,5 km is het oudste open water zwemevenement van Europa en werd in 1841 voor het eerst gezwommen.

Jongeren
Jongeren kunnen dit jaar in zowel Amsterdam als ook Rotterdam gratis deelnemen mits zij met een vader, moeder of mentor van start tot finish samen zwemmen. Met deze familieaanbieding bieden wij sportieve ouders de kans om samen met hun kinderen een gezonde, actieve levensstijl te ontwikkelen en sportieve kinderen om hun ouders in
beweging te krijgen. Dit om relaties te verstevigen, mensen te verbinden en overgewicht (door een ongezonde levenstijl) tegen te gaan. Voor de allerkleinste kinderen hebben wij in alle steden kleurplaten.

NIEUW: Nieuwe Hollandse Waterlinie Loop
Nieuw dit jaar is de 140 km lange ultraloop langs tientallen forten, werken, batterijen, vestingen en kastelen van Slot Loevestein naar Muiderslot op Wereld Water Dag. Max. 10 deelnemers gaan dit jaar ter gelegenheid van 200 jaar Nieuwe Hollandse Waterlinie proberen deze 140 km lange ultraloop door 5 provincies in een dag te volbrengen. De meeste deelnemers zullen de 140 km lange route overigens in estafette afleggen. Slechts een enkeling zal ook echt de hele 140 km op zondag 22 maart gaan afleggen.

Verbinden
Met deze ultraloop van 140 km verbinden de deelnemers bijna 2 miljoen mensen wonend en werkend aan deze 200 jaar oude verdedigingslinie die door 18 gemeenten, 5 provincies en 3 waterschappen loopt en net als de Rotterdam Swim, Amsterdam Swim, Royal Amstel Swim en de Amsterdam Rotterdam Triathlon (sinds 2013) willen wij deze Nieuwe Hollandse Waterlinie Loop laten uitgroeien tot een jaarlijkse terugkerende traditie.

Huis aan huis bewaarkrant