Zonneflessenboten Knutselworkshop

Zwemmen voor het goede doel

Schrijf je nu in en bouw van maandag 4 tot vrijdag 29 augustus met ons aan de grote zonneflessenboot op de Koningspoort in Rotterdam.

zonneflessenboten in magazineProgramma

09:00-12:00 Zonneflessenboten Knutselworkshop
Met de Zonneflessenboten Knutselworkshop maken wij kinderen van 10 tot 14 jaar onder deskundige begeleiding van onze Professor Doktor Chaos en z’n assistenten Weetniks, Luisterniet, Niksdoen en Magalles enthousiast voor een baan of studie in de greentech door met hen van lege flessen (afval) een zonneflessenboot te bouwen waarbij wij hen kennis laten maken met scheepsbouwkunde, electrotechniek, motortechniek, zonne energie, recycling, design, schoon water, etc.
Let op: Vergeet aub je oude plastic flessen niet!
Kosten : € 7,50

12:00-13:00 Scheepslunch
Alle kinderen krijgen van 12:00-13:00 een heerlijke warme kop Scheurbuik met scheepsbeschuit aangeboden door onze stokoude op een poot lopende scheepskok.
Kosten : € 2,50

13:00-16:00 Bouw Zonneflessenboot
In de middag bouwen alle kinderen aan de grote Zonneflessenboot die op vrijdag 29 augustus na de Zonneflessenbotenparade, -race en veiling te water zal worden gelaten. De winnaar van de zonneflessenbotenveiling mag op zaterdag 30 augustus onder begeleiding mee naar het Noordereiland varen vanwaar het startschot wordt gegeven voor 7 jaar Rotterdam Swim.
Kosten : € 2,50

Zonneflessenbotenparade, -race en -veiling

Op vrijdag 29 augustus vind een heuse Zonneflessenbotenparade, -race en -veiling plaats. Na afloop krijgen de makers van de vijf genomineerde boten (de twee mooisten (Parade), de twee snelsten (Race) en een jury boot) de mogelijkheid om hun boot tijdens de Zonneflessenbotenveiling tegen de hoogst mogelijke prijs te verkopen voor het goede doel Swim For Water. Hiermee leren wij de kinderen niet alleen alles over Vormgeving/Design (Parade) en Techniek (Race) maar ook over Verkoop (Sales).

Prijzen
De uiteindelijke winnaar mag van de grote Zonneflessenboot het startschot geven voor 5 jaar Rotterdam Swim. Alle genomineerden krijgen verder een mooie Solar Techniek Doos en mogen samen met het hele gezin op de VIP boot de Rotterdam Swim 2014 volgen.