15 Jaar Rotterdam Swim

In deze map vind je de volgende pagina's:

  • Jubileumfeest 15 Jaar Rotterdam Swim
    Lees hier hoe wij 15 jaar Rotterdam Swim met alle deelnemers en inwoners van Rotterdam hadden willen vieren. Dit feest stond al meer dan een jaar in de planning en er was ook al veelvuldig met de gemeente Rotterdam over gecommuniceerd.

  • Erik van Loon
    De initiatiefnemer van deze jaarlijkse stadszwemtocht is Erik van Loon. Bij velen bekend als de maker van het werk '60' voor het Rotterdams Dagblad, de 'I Will Win' serie voor de New York City Marathon en de Vrouwendag Rotterdam Trofee. Anderen kennen hem weer als grondlegger van ondermeer het Rotterdams Woordenboek, het Internationale Jeugd Film Festival Rotterdam en de Dutch Design Month.

De Rotterdam Swim - de oudste stadszwemtocht van Nederland met jaarlijks deelnemers uit binnen- en buitenland - mag van de gemeente Rotterdam dit jaar niet doorgaan omdat een half uur na de laatste deelnemer de zon ondergaat. Daardoor kan 15 jaar Rotterdam Swim en het jubileumfeest dit jaar niet doorgaan.

Goede doelen

Met de Rotterdam Swim wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor schoon water in de grootste haven van Europa. Al blijft het niet alleen bij woorden want sinds de oprichting kunnen deelnemer elk jaar kiezen voor welk goede doel ze willen zwemmen. Sinds sinds 2008 jaarlijks voor de Wereld Water Dag of de Wereld Gehandicapten Dag en van 2008 tot 2017 ook voor de Voedselbank Nederland en van 2012 tot 2013 ook voor KWF Kankerbestrijding. Het is nu hoogst onwaarschijnlijk of 15 jaar Wereld Water Dag en 15 jaar Wereld Gehandicapten Dag door kan gaan.

Uniek in Europa

Door de gunstige ligging van Rotterdam tov de Noordzee kan je in in Rotterdam twee keer per dag rond het Noordereiland op min of meer stilstaand water tegen de 1.233 km lange rivier de Rijn op kunnen zwemmen. Het is de enige plek in Europa waar dit kan.

Kom demonstreren

Wat veel mensen niet weten is dat de gemeente Rotterdam er elk jaar alles aan doet om dit prachtige zwemfestijn te verbieden. Zo moeten wij sinds 2012 elk jaar wel onze advocaat inschakelen om de jaarlijkse zwemtocht rond het Noordereiland door te kunnen laten gaan.