demonstratie

28 augustus 19:00 - 20:15

neem je zwemspullen mee en laten we demonstreren want

zwemmen in Rotterdam moet mogelijk zijn

Met de demonstratie vragen wij tevens aandacht voor

schoon water, gehandicapten en
behoud van de oudste stadszwemtocht van Nederland

De Rotterdam Swim - de oudste stadszwemtocht van Nederland met jaarlijks deelnemers uit binnen- en buitenland - mag van de gemeente Rotterdam dit jaar niet doorgaan omdat een half uur na de laatste deelnemer de zon ondergaat. Daardoor kan 15 jaar Rotterdam Swim en het jubileumfeest dit jaar niet doorgaan.

Goede doelen

Met de Rotterdam Swim wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor schoon water in de grootste haven van Europa. Al blijft het niet alleen bij woorden want sinds de oprichting kunnen deelnemer elk jaar kiezen voor welk goede doel ze willen zwemmen. Sinds sinds 2008 jaarlijks voor de Wereld Water Dag of de Wereld Gehandicapten Dag en van 2008 tot 2017 ook voor de Voedselbank Nederland en van 2012 tot 2013 ook voor KWF Kankerbestrijding. Het is nu hoogst onwaarschijnlijk of 15 jaar Wereld Water Dag en 15 jaar Wereld Gehandicapten Dag door kan gaan.

Uniek in Europa

Door de gunstige ligging van Rotterdam tov de Noordzee kan je in in Rotterdam twee keer per dag rond het Noordereiland op min of meer stilstaand water tegen de 1.233 km lange rivier de Rijn op kunnen zwemmen. Het is de enige plek in Europa waar dit kan.

Kom demonstreren

Ik heb er ook dit jaar weer alles aan gedaan om de Rotterdam Swim mogelijk te maken maar helaas moest en zou de jubileumeditie en -feest 15 jaar Rotterdam Swim van de gemeente Rotterdam kapot gaan! Niets was bespreekbaar. Het was gewoon kwestie van buigen of barsten!