Kleding

Zwemmen voor het goede doel

De King Of The Rivers bestaat al jaren. Zo organiseren wij de Rotterdam Swim al sinds 2008 elk jaar in hartje Rotterdam. In Amsterdam organiseren wij sinds 2009 de Amsterdam Swim en de Royal Amstel Swim. De Royal Amstel Swim werd overigens in 1841 voor het eerst gezwommen. Deze klassieke uitstraling willen wij behouden en daarom mag men de King Of The Rivers niet met wetsuits zwemmen.

Kledingvoorschriften
Heren mogen dan ook uitsluitend aan de start verschijnen in een zwembroek zonder pijpen en de broek mag niet hoger komen dan de navel. Vrouwen hebben de keus uit een badpak (zonder pijpen of schouderstukken) of zwembroek met bijpassende bikini.

Zwembroek
kledingman

 

Badpak

kledingvrouw

Zwembroek/bikini
kledingcombinatie

Met deze maatregel willen wij voorkomen dat:
– technologie een rol speelt in de uitslag
– deelnemers met open wonden deelnemen
– deelnemers met ondeugdelijk pakken (surf en/of duikpakken) aan de start verschijnen. Met deze pakken lopen deelnemers verhoogd risico op oververhitting en oververmoeiheid

Reclame
De King Of The Rivers is een klassiek open water zwemevenement. Deelnemers mogen dan ook geen reclame groter dan 5 cm op het lichaam of de kledingstukken gedragen worden.

Badmuts
Deelnemers mogen zonder badmuts aan de start verschijnen. Na afloop krijgen alleen finishers de jaarlijks felbegeerde King Of The Rivers badmuts.

Startnummer
Deelnemers dienen hun startnummer zelf goed zichtbaar op de rechter- en linkerboven schrijven. Het eerste getal van uw startnummer komt overeen met het nummer van uw begeleider in de kano/kajak.