Persbericht: Meer zwemmers dan ooit zwemmen voor Wereld Gehandicapten Dag

Zwemmen voor het goede doel

Persbericht: Meer zwemmers dan ooit zwemmen voor Wereld Gehandicapten Dag

July 12, 2019 Uncategorized 0

ROTTERDAM – Op 28 juli trotseren tientallen deelnemers alweer voor het 12 jaar op rij de golven van de Maas rond het Noordereiland in hartje Rotterdam om aandacht te vragen voor schoon water in de grootste kunstmatige haven ter wereld.

Wereld Water Dag (sinds 2008)
Sinds 2008 zwemmen de meeste deelnemers voor Wereld Water Dag. Met de opbrengst van de Rotterdam Swim wordt elk jaar een rivier schoongemaakt. Komend jaar wordt op 22 maart de 100 km lange Linge van Doornenburg tot Gorinchem schoon gemaakt.
Wereld Gehandicapten Dag (sinds 2008)
Deelnemers kunnen sinds 2008 ook zwemmen voor Wereld Gehandicapten Dag en voor de eerste keer in de geschiedenis zijn er meer zwemmers die zwemmen voor gehandicapten dan voor schoon water. Dit is een unicum. Met de opbrengst van 12 jaar Rotterdam Swim wil de organisatie in elke gemeente met meer dan 50.000 inwoners een of meerdere activiteiten op 3 december a.s. organiseren.
Jeugd Zomer Universiteit (sinds 2016)
De eerste tien jaar hebben veel deelnemers voor de Voedselbank gezwommen. Na 10 jaar is dit programma ingeruild voor de Zomer Universiteit. In plaatst dan wij nu jaarlijks voedsel schenken aan de voedselbank, laten wij door middel van de Zomer Universiteit nu kinderen die opgroeien in armoede kennis maken met inspirerende mensen, hun beroepen en studies.
Jongeren
Jongeren kunnen elk jaar gratis deelnemen mits zij met een vader, moeder of mentor van start tot finish samen zwemmen. Met deze familieaanbieding bieden wij sportieve ouders de kans om samen met hun kinderen een gezonde, actieve levensstijl te ontwikkelen en sportieve kinderen om hun ouders in beweging te krijgen. Dit om relaties te verstevigen, mensen te verbinden en overgewicht (door een ongezonde levenstijl) tegen te gaan.
Verschillende Starts
De Rotterdam Swim kent negen verschillende starts en deelnemers vanaf 12 jaar kunnen deelnemen:

HELE 3 KM
– Solo (deelnemer zwemt 3 km)
– Familie (vader, moeder, mentor met kind van 12 tot 18 jaar zwemmen samen 3 km)
– Team (max 4 deelnemers zwemmen van start tot finish 3 km)
– Estafette (een deelnemer zwemt de eerste 1,5 km en een deelnemer zwemt de tweede 1,5 km)
– Estatette+ (zelfde als Estafette maar dan met “trainer” die de hele 3 km samen met de 2 estafette deelnemers zwemt)
– Estafette Team (zelfde als Estafette maar dan met max 4 deelnemers die de eerste 1,5 km en 4 deelnemers die de andere 1,5 km zwemmen)
HALVE 1,5 km
– Halve (solo deelnemers zwemt 1,5 km)
– Familie (vader, moeder, mentor met kind van 12 tot 18 jaar zwemmen samen 1,5 km)
– Team (max 4 deelnemers zwemmen 1,5 km)

Meer informatie:
Stichting Aquarius
Erik Van Loon
+316 3826 5666
info@rotterdamswim.com