Persbericht

Zwemmen voor het goede doel

Voor onmiddellijke plaatsing

9 Jaar Rotterdam Swim
Gebiedscommissie Feijenoord en Spido Rotterdam sponsoren Rotterdam Swim 2016

Op 31 juli 2016 organiseert Stichting Aquarius voor de 9e keer de Rotterdam Swim. De Rotterdam Swim is een open water zwemevenement in hartje Rotterdam. Drie kilometer zwemmen in de snel stromende rivier de Maas rond het Noordereiland, mooi gelegen tussen Rotterdam’s beroemdste bruggen, de Erasmusbrug, de Willemsbrug en de Hef en de indrukwekkende skyline aan weerskanten van de route. Dit jaar kan Stichting Aquarius dankzij gebiedscommissie Feijenoord en Spido Rotterdam de Rotterdam Swim wederom organiseren.

King Of The Rivers
De Rotterdam Swim maakt sinds 2008 deel uit van de King Of The Rivers dit is een open water zwem serie van 2,5, 3, 5 km en 10 km. Waarbij er behalve in Rotterdam ook in Amsterdam wordt gezwommen. Op zondag 25 augustus organiseren wij in Amsterdam zowel de Amsterdam Swim (sinds 2009) en de Royal Amstel Swim (sinds 1841). De Amsterdam Swim (www.amsterdamswim.com) is een Olympische 10 km die behalve als Hele, Halve ook in Estafette gezwommen kan worden. De Royal Amstel Swim (www.royalamstelswim.com) (2,5 km) is het oudste open water zwemevenement van Europa en werd in 1841 voor het eerst gezwommen.

Jongeren
Jongeren kunnen dit jaar in zowel Amsterdam als ook Rotterdam gratis de King Of The Rivers zwemmen mits zij met een vader, moeder of mentor van start tot finish samen zwemmen. Met deze familieaanbieding bieden wij sportieve ouders de kans om samen met hun kinderen een gezonde, actieve levensstijl te ontwikkelen en sportieve kinderen om hun ouders in beweging te krijgen. Dit om relaties te verstevigen, mensen te verbinden en overgewicht (door een ongezonde levenstijl) tegen te gaan. Voor de allerkleinste kinderen hebben wij in alle steden kleurplaten. In Rotterdam nemen vaders met hun kinderen van 12 jaar deel aan de Rotterdam Swim.

Swim For Water
www.swimforwater.com
Met de opbrengst van deze open water zwemevenementen hebben wij de afgelopen jaren tientallen goede doelen gefinancierd, georganiseerd en/of ondersteund. Door teruglopende sponsor inkomsten is dit steeds moeilijker daarom dienen deelnemers aan de Rotterdam Swim, Royal Amstel Swim en Amsterdam Swim dit jaar voor het eerst ook actief sponsoren te werven voor Swim For Water.

Wereld Water Dag
Met de opbrengst maken wij op Wereld Water Dag (22 maart 2017) van het stadhuis van Rotterdam tot het stadhuis van Amsterdam zes rivieren schoon. zie www.stichtingaquarius.nl/wereld-water-dag. In het verleden hebben wij met Swim For Water de volgende rivier schoon gemaakt:
– Schie Schoon (Schiedam 2009)
– Rotte Schoon (Rotterdam 2010)
– Amstel Schoon (Amsterdam 2011)
– Oude Rijn Schoon (Duitsland-Nederland 2012)
– Laak Schoon (Den Haag 2013)
– Nieuwe Hollandse Waterlinie (Werkendam – Muiden 2014)
– Amsterdam Rotterdam Schoon (Amsterdam – Rotterdam 2015)

4e Amsterdam Rotterdam Triathlon
www.amsterdamrotterdamtriathlon.com
Verder organiseert Stichting Aquarius dit jaar ook voor het 4e jaar op rij de Amsterdam Rotterdam Triathlon. Dit is een triathlon van het stadhuis van Amsterdam tot het stadhuis van Rotterdam waarbij deelnemers 2,5 km zwemmen, 70 km fietsen en 17,5 km rennen door, over en langs de rivieren de Amstel, het Aarkanaal, de Gouwe, de IJssel, de Maas en Rotte om aandacht te vragen voor schoon water. Met deze Amsterdam Rotterdam Triathlon voor schoon water verbinden de deelnemers 2,5 miljoen inwoners, 60.000 bedrijven wonend en werkend langs 6 rivieren lopen door 13 steden, 5 waterschappen en 2 provincies.

Gehandicapten
De afgelopen jaren hebben wij hoog ingezet op “inclusion” (= het laten deelnemen van gehandicapten) zie www.rotterdamswim.com/gehandicapten. Dit jaar zullen een aantal Para-triatleten van de Nederlandse Triathlon Bond deelnemen aan de Rotterdam Swim en Amsterdam Swim.

———————- Contact ———————–

Stichting Aquarius
Haringvliet 401
NL 3011 ZP, Rotterdam
www.stichtingaquarius.nl
info[a]stichtingaquarius.nl

Erik Van Loon
+316 E VAN LOON
+316 3 826 5666

Noot voor de redactie:
Fotografen en/of camera mensen kunnen een plaats krijgen op de persboot. Gelieve zo spoedig mogelijk reageren als u hiervan gebruik wilt maken.