Veiligheidsringen

Zwemmen voor het goede doel

VEILIGHEIDSRINGEN:

Veiligheidsring 1: KAJAK, KANO
De deelnemers aan de King Of The Rivers worden door kano- en/of kajakvaarders begeleid. In 2013 35 boten. Elke startgroep krijgt een of meerder kano- of kajakvaarder mee. Deelnemers die vermoeidheid zijn, kramp krijgen en/of voeding willen kunnen indien nodig de punt van de Kajak of Kano beetpakken.

Veiligheidsring 2: RESCUE DIVERS
Op elke 25 deelnemers varen er Rescue Divers op het water mee. In 2013 4 boten. Deze Rescue Divers kunnen EHBO op en onder water geven. De Rescue Divers varen in snelle zodiacs op grotere afstand van de deelnemers maar kunnen in geval van nood razendsnel ingrijpen.

Veiligheidsring 3: SPORT MEDISCHE TEAM
Op elke 50 deelnemers hebben wij een sport medische arts met een of meerder assistenten. In 2013 3 mensen. Zij kunnen bij medische problemen direct de noodzakelijke actie ondernemen.

TOESCHOUWERS:
Veiligheidsring 4: REDDINGSBRIGADE
De reddingsbrigade richt zich voornamelijk op de toeschouwers. In 2013 3 boten. Zij zullen toeschouwers die om wat voor reden dan ook ter water raken meten uit het water halen.

Veiligheidsring 5 : ORDEHANDHAVERS
Op de kant begeleiden ordehandhavers de toeschouwers. Zij ontmoedigen toeschouwers op de kant het water in te duiken en informeren toeschouwers over de gevaren van open water zwemmen.

Veiligheidsring 6 : EHBO
Op de kant begeleiden EHBO’s de toeschouwers. Zij geven eerste hulp aan toeschouwers bij ongelukken.