Welkom

Zwemmen voor het goede doel

Welkom op de officiële Rotterdam Swim website. De Rotterdam Swim, 3 km maakt deel uit van de King Of The Rivers open water zwem serie en wordt jaarlijks rond het Noordereiland in hartje Rotterdam, de grootste kunstmatige haven ter wereld, gezwommen.

Swim For Water
projec1Met de Rotterdam Swim vragen wij sinds 2008 aandacht voor schoon water. Zie ook de tientallen publicaties in binnen- en buitenlandse media. Dit doen wij met Swim For Water. In Nederland is Swim For Water vooral bekend door de jaarlijkse rivier schoon maak op Wereld Water Dag. In 2015 maken wij met de opbrengst van de Rotterdam Swim de Maas van Maastricht tot Hoek van Holland Schoon. Het afgelopen jaar hebben wij met deelnemers aan de Rotterdam Swim 2013 de Oude Rijn Schoon gemaakt van Harmelen tot Katwijk aan Zee. 

Inschrijven
Door deel te nemen aan de Rotterdam Swim en/of onze andere open water zwemevenementen de Amsterdam Swim of Royal Amstel Swim ondersteunt u Swim For Water. Schrijft u zich daarom nu in voor de Rotterdam Swim. Naast de Hele (3 km) kunnen deelnemers in Rotterdam ook de Halve (1,5 km) en de Estafette (2 x 1,5 km) zwemmen.

Programma
17:00-18:00 Prinsendiner
Tijdens het Prinsendiner overhandigt Stichting Aquarius elk jaar 921 kg voedsel aan de voedselbank.
19:40-21:00 Rotterdam Swim
Om +/- 19:40 gaan de Solo, Halve en Estafette zwemmers voor de 5e keer in de geschiedenis rond het Noordereiland zwemmen.
21:30-21:45 Prijsuitreiking
Om 21:30 word de winnaar van de Rie Mastenbroek Trofee bekend gemaakt. De Rie Mastenbroek Trofee is een aanmoedigingstrofee.

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de allerlaatste ontwikkelingen, volg ons dan op social media via twitter en facebook. U kunt natuurlijk ook naar onze wekelijkse trainingen in Rotterdam komen.

Met vriendelijke groet,

 

Erik Van Loon
King Of The Rivers – We Love Open Water

p.s. lees hier de handboeken van afgelopen 6 jaar.