Wereld gehandicapten Dag

Wereld Gehandicapten Dag

Als deelnemer kan je elk jaar kiezen waar je voor zwemt. Je kunt sinds 2008 jaarlijks kiezen voor de Wereld Water Dag of de Wereld Gehandicapten Dag. In de eerste tien jaar kon je ook zwemmen voor de Voedselbank Nederland.

Deelnemers met een beperking zijn in tegen stelling tot de Rotterdam Marathon ook van harte welkom om deel te nemen aan de Rotterdam Swim. Je kunt deelnemen als regulier zwemmer of als G-zwemmer. Geef het op als je inschrijft. 

Deelnemers met een beperking mogen ook als enige hulpmiddelen gebruiken en je buddy zwemt gratis mee. Je kunt hierbij denken aan drijvers, wetsuits, flippers en andere ondersteunende middelen. 

In het tweede jaar organiseerden wij speciaal voor Willem Philipsen en andere deelnemers met een beperking trainingen in Zwembad West te Rotterdam. Bekijk ook de RTV Rijnmond hier links.

Verder organiseerden wij op 17 maart 2012 samen met Daan Glorie (winnaar van de Rotterdam Swim 2011) in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam een Zwemclinic voor gehandicapte zwemmers.

Zie ook de volgende publicatie in de Limburger