Kosten per deelnemer

Kosten per deelnemer in 2021

Veiligheid 2021 30 deelnemers

Vast deel

Variabel deel

---------- ---------- +

Totaal 7.186 € 239,- pp

Sinds dat wij in 2012 (5e editie) de 50 zwemtrappen rond het Noordereiland en de tientallen kano en kayaks, snelle rib van het sport medisch team, de snelle rib van de reddingsduikers, de bezemboot, de wedstrijdboot, de persboot, de publieksboot en de verplichte kantjeslopers tellen niet meer mogen meetellen als reddingscapaciteit, zijn de kosten de pan uitgestegen. 

Vast deel: € 60,- per deelnemer voor een op een zitplaats 

Sinds 2012 moeten wij nl voor elke zwemmer één goedgekeurde zitplaats op een gecertificeerde reddingsboot met tenminste 3 gediplomeerde reddingsbrigadeleden hebben. Zo'n bemande reddingsboot met +/- 8 zitplaatsten kost ons € 300,- per boot. Daar van die 8 zitplaatsen al 3 bezet zijn door de reddingsbrigade zelf hebben wij netto vijf zitplaatsen. Met andere woorden per deelnemer zijn wij € 300 / 5 deelnemers = € 60,- kwijt. Of we nu 30 of 250 zwemmers hebben. Dit bedrag blijft hetzelfde. 

Variabel deel: kosten dalen snel naar gelang het aantal deelnemers. 

Daarnaast hebben wij voor ons Sportmedisch Team en onze Rescue Divers elk een aparte snelle rib (speedboot). Wij hebben twee snelle ribs zowiezo nodig of er nu 30 deelnemers of 250 deelnemers zwemmen. Dit geldt ook voor de begeleidingsboten (bezemboot, wedstrijdboot, persboot en publieksboot). Zo hebben wij tenslotte maar een wedstrijdboot en een bezemboot nodig. Een enkele keer huren wij twee persboten om foto en video journalisten goed ten dienst te zijn. Ook voor alle andere kosten geld in meer of mindere mate dat bij meer deelnemers de kosten per persoon dalen.