kantjeslopers

Inschrijven | Afzeggen | Kleding | Kantjesloper | Waiver | Sport Medische Keuring | Factsheet

Alle deelnemers aan de Rotterdam Swim zijn verplicht met een kantjesloper/buddy aan de start te verschijnen. De kantjesloper moet ouder dan 18 jaar zijn en hij of zij volgt zijn of haar zwemmers van start tot finish en staat in direct contact met de veiligheidscoördinator.

Startbevoegdheid
Hij of zij wordt ook verwacht tijdens de briefing een uur voor aanvang van de Rotterdam Swim. Is hij of zij niet bij de veiligheidsbriefing dan krijgt de deelnemer geen startbevoegdheid. De kantjesloper krijgt een polsbandje met het telefoonnummer van onze veiligheidscoördinator voor het geval dat zijn of haar zwemmer in problemen komt en onze veiligheidsmensen onverhoops niet in de buurt zijn.

Zwemtas
De kantjesloper mag verder in de kleedkamer en achter de finishlijn komen. Daarnaast draag hij of zij de zwemtas met daarin bijvoorbeeld een handdoek, badjas, droge kleding (schoenen, slippers, trui), warme drank, fototoestel, telefoon, etc. In het geval dat de deelnemer door onderkoeling, stroming of om wat voor reden dan ook halverwege opgeeft zal de kantjesloper de zwemmer bij het uit het water komen assisteren. Wij assisteren de deelnemer tot aan de trap.

Door- en afmelden
Halverwege en voor de finish meld de kantjesloper zijn of haar deelnemer ook door of af. Dit is belangrijk want als een kantjesloper dit halverwege niet doet dan leggen wij na de doorkomst van de laatste deelnemer de Rotterdam Swim stil en beginnen wij een zoekactie.